Friday, 29 April 2016

JANA PENDAPATAN DENGAN #eRezeki? #yucanduit

Assalamualaikum....Nak tau tak ada apa dengan #eRezeki ni..#yucanduit? apekahh...mula-mula dengar pasal erezeki ni rase tertanya-tanya la pulak sebab #AIN memang tengah nak cari rezeki ni. hehe. Lagi lah tertanya-tanya pasal #erezeki ni bila banyak dah iklan keluar kat TV dengan kat facebook. So, ain pun ape lagi..cari boypren Ain tu Mr.google taip...'erezeki'.. ghoopeenye ini haaa... memang tempat cari rezeki ye..haha

laman web eRezeki

MDEC (Malaysia Digital Economic)

Dah sah lagi sahih #eRezeki ni rupenye salah satu kempen digital oleh MDEC (Malaysian Digital Economic Corporation). Kempen digital yang lagi satu tu kempen #eUsahawan. Jadi boleh dikatakan trademark bagi kempen ni ialah #yucanduit . Mungkin you can do it untuk cari duit lah nii.. oooOOO ..camtu.

#YUCANDUIT merupakan kempen digital untuk meningkatkan pendapatan tambahan dari kalangan rakyat Malaysia melalui inisiatif digital eRezeki dan eUsahawan. sumber : #YUCANDUIT

Ain dapat tahu melalui inisiatif eRezeki ni terbuka kepada rakyat Malaysia yang berpendapatan isi rumah RM4,000 sebulan ke bawah. Termasuklah pelajar yang nak cari duit lebih, suri rumah yang bekerja di rumah dan juga warga emas.

Okay, tanpa buang masa AIN pun daftar kat eRezeki ni..nak la cube. Mane tau dapat skill baru dan dapat tambah rezeki buat kerja di rumah saje^^.

Lepas dah daftar ..nanti sebelum eRezeki system tu nak bagi task yang berbayar...dia akan bagi task yang berbentuk 'training' dulu.. hmm yupp. So sekarang ni Ain dalam proses 'Task Training'...kena la berlatih dulu kan kan.

Task Training


rase macam taaaa... zabarrr nak dapat 'task berbayar' untuk jana pendapatan ni. hehhee :D  

Qualification Training


Bila dalam tiap-tiap satu task training yang diberikan dah lengkap dan kita dah hantar, nanti sistem akan bagi 'Qualification' dan score markah bagi latihan yang kita buat tu. Macamne? ok tak?? :D Kalau ok sangat jom la daftar :)


Moh lee bersama-sama ber 'eRezeki'..yang ade berniaga kecil-kecil tu pulak bole la daftar kat #eUsahawan :)

#eRezeki
#YUCANDUIT
#MDEC

1 comment: